Sekaná z čočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžíce strouhanka
1 lžička petrželka
1 lžička majoránka
1 ks cibule
100 g eidam
1 lžíce hladká mouka
3 hrnky vařená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme, jak jsme zvyklí. Mezitím si nakrájíme na kostičky sýr, česnek oloupeme a utřeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno

  2. Uvařenou čočku zcedíme, přidáme sýr, utřený česnek, sůl, vejce, koření, pokrájenou cibuli, mouku, strouhanku a promícháme

  3. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme a přendáme do ní čočkovou směs

  4. Sekanou z čočky pečeme na 160 °C asi 40 minut

  5. Mírně necháme vychladnout, aby sýr trochu ztuhl, sekanou z čočky nakrájíme na tlustší plátky a podáváme třeba s uzeným masem a kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!