Špagety s gorgonzolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g špagety
200 g gorgonzola
125 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
čerstvé bylinky
čerstvě mletý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky (bazalka a oregano) nasekáme nadrobno. Můžeme použít i tymián a čerstvou petrželku.

  2. Gorgonzolu rozdrobíme a smícháme se šlehačkou. Zahříváme, dokud se sýr nerozpustí. Poté opepříme čerstvě mletým pepřem.

  3. Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, poté je scedíme a promícháme s omáčkou.

  4. Špagety s omáčkou z gorgonzoly promícháme a při podávání posypeme nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!