Pečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 kelímek smetana
3 lžíce pivo
150 g kedlubna
0,5 - 1 lžička med
olivový olej
2 lžíce dijonská hořčice
dijonská hořčice
mletý černý pepř
150 g zelené fazolové lusky
4 ks kuřecí stehenní čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme, omyjeme, osušíme a ze všech stran potřeme hořčicí. Vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme dozlatova

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Stopek zbavené fazolové lusky omyjeme, osušíme a překrojíme na poloviny. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na omáčku si připravíme smetanu, ve které rozmícháme dvě rovné lžíce hořčice a malou lžčku medu

  3. Upečená kuřecí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Výpek podlijeme pivem a malým množstvím vývaru, necháme zredukovat a vmícháme ochucenou smetanu. Omáčku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Ve vyšší vrstvě olivového oleje orestujeme kedlubnu a fazolky na skus. Podle potřeby zeleninu osolíme, opepříme a necháme okapat

  5. Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme orestovanou zeleninou a přelijeme hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!