Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ocet
petrželka
500 g brambory
majoránka
1 ks cibule
1 ks celer
2 lžíce sádlo
1 l voda
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 kg slepice
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozkrájíme, nalijeme na ni vodu, osolíme a dáme ji vařit.

  2. Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, zeleninu a cibuli.

  3. Když je slepice napůl vařená, přidáme k ní zeleninu. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a rozvaříme ji. Jíšku přilijeme ke slepici v polévce, přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku, necháme povařit a okyselíme. Obdobně můžeme připravit i vepřové maso, králíka, mladé hovězí.

  4. Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou je podává teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!