Slepice na paprice s žemlovými knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
15 g máslo
300 ml mléko
2 ks cibule
50 g sádlo
1 l voda
350 g žemle
1 ks slepice
3 lžíce sekaná petrželka
50 g hladká mouka
50 g hrubá mouka
200 ml smetana ke šlehání
7 g mletá sladká paprika
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme je a obalíme v paprice

  2. Na sádle opečeme dozlatova nasekanou cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Slepici na paprice dochutíme a přecedíme

  3. Zatím si připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Těsto na knedlíky zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu promaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5 - 7 cm. Žemlové knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut

  4. Slepici na paprice podáváme s žemlovými knedlíky nakrájenými na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!