Slepice na paprice s žemlovými knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 15 g máslo 300 ml mléko 2 ks cibule 50 g sádlo 1 l voda 350 g žemle 1 ks slepice 3 lžíce sekaná petrželka 50 g hladká mouka 50 g hrubá mouka 200 ml smetana ke šlehání 7 g mletá sladká paprika hotová jíška
Postup Slepice na paprice s žemlovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme je a obalíme v paprice
Na sádle opečeme dozlatova nasekanou cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Slepici na paprice dochutíme a přecedíme
Zatím si připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Těsto na knedlíky zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu promaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5 - 7 cm. Žemlové knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut
Slepici na paprice podáváme s žemlovými knedlíky nakrájenými na plátky.