Slepice na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule voda 1 ks slepice 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžíce hladká mouka masový vývar 1 kelímek zakysaná smetana mletý bílý pepř 2 lžíce mletá sladká paprika 8 kuliček celý černý pepř
Postup Slepice na paprice
Postup přípravy receptu
-
Slepici očistíme, omyjeme a dáme společně s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem vařit do osolené vroucí vody
Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na oleji zesklovatíme. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vývaru a povaříme. Mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme k cibulovému základu. Vše rozvaříme do hladké omáčky
Uvařenou slepici stáhneme z kůže, maso rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou paprikovo-smetanovou omáčkou a podáváme s knedlíkem z mikrovlnky.