Slepice na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
voda
1 ks slepice
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 lžíce hladká mouka
masový vývar
1 kelímek zakysaná smetana
mletý bílý pepř
2 lžíce mletá sladká paprika
8 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme, omyjeme a dáme společně s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem vařit do osolené vroucí vody

  2. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na oleji zesklovatíme. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vývaru a povaříme. Mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme k cibulovému základu. Vše rozvaříme do hladké omáčky

  3. Uvařenou slepici stáhneme z kůže, maso rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou paprikovo-smetanovou omáčkou a podáváme s knedlíkem z mikrovlnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!