Sacher dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
125 g máslo
50 g mouka
1 lžíce prášek do pečiva
150 g hořká čokoláda
50 g škrobová moučka
1/2 ks vanilkový lusk
200 g meruňková marmeláda
50 g mandle (mleté)
200 g jemná hořká poleva (nebo čokoládaú
máslo na vymazání
strouhanka (piškotové drobečky)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme je do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme je v pevný tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou a prosejeme do mísy. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dřeň. Tu spolu s mandlemi přidáme k mouce a promícháme

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do čokoládové hmoty pomalu vmícháme mouku a potom i sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky nebo strouhankou. Pak formu naplníme těstem a pečeme na horní příčce trouby asi 45 minut. Pak troubu vypneme a dort necháme 15 minut dojít ve vypnuté troubě. Vychlazený dort rozpůlíme

  3. Za stálého míchání rozehřejeme marmeládu, propasírujeme ji sítem a namažeme jí dort. Obě půlky spojíme. Rozpustíme polevu, rozetřeme ji na dort a dort necháme při teplotě kolem 14 °C ztuhnout

  4. Dort servírujeme vychlazený. Je vhodný k odpolední kávě

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!