Sacherův dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
150 g máslo
150 g mouka hladká
1 ks šlehačka
150 g čokoláda na vaření
150 g cukr moučka
1 balíček poleva čokoládová
1 sklenice džem meruňkový

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, žloutků a rozpuštěné čokolády vymícháme těsto, do kterého jemně vmícháme sních z bílků. Směs vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy

  2. Pečeme 30 minut při 200 - 250°C. Po vychladnutí dort rozřízneme podélně na 3 díly. Jednu stranu dvou dílů natřeme džemem a uložíme zpět na sebe

  3. Nakonec celý dort potřeme čokoládovou polevou, necháme v chladu ztuhnout a dozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!