Sacherův dort recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 150 g máslo 150 g mouka hladká 1 ks šlehačka 150 g čokoláda na vaření 150 g cukr moučka 1 balíček poleva čokoládová 1 sklenice džem meruňkový
Postup Sacherův dort
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, másla, žloutků a rozpuštěné čokolády vymícháme těsto, do kterého jemně vmícháme sních z bílků. Směs vylejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy
Pečeme 30 minut při 200 - 250°C. Po vychladnutí dort rozřízneme podélně na 3 díly. Jednu stranu dvou dílů natřeme džemem a uložíme zpět na sebe
Nakonec celý dort potřeme čokoládovou polevou, necháme v chladu ztuhnout a dozdobíme šlehačkou.