Vídeňský Sacher dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
135 g máslo
1/4 hrnku voda
150 g čokoláda na vaření
125 g cukr moučka
1/2 hrnku cukr moučka
150 g hladká mouka
150 g meruňkový džem
100 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň

  2. Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátým meruňkovým džemem

  3. Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou

  4. Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!