Smažené špalíčky plněné sardelkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
60 g máslo
strouhanka
150 g šunka
hladká mouka
750 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1 konzerva sardelové řezy

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na špalky silné asi 3 cm a z boku nařízneme kapsičku

  2. Okapané sardelové řezy rozmixujeme s máslem dohladka, podle chuti opepříme a pomocí lžičky tvoříme kuličky, které necháme v lednici ztuhnout

  3. Špalíčky masa z obou stran lehce poklepeme, opepříme a kapsičky naplníme kuličkou sardelového másla. Pak špalíčky ovineme proužkem šunky, kterou zajistíme párátkem a obalíme v trojobalu

  4. Špalíčky plněné sardelkou smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  5. Smažené špalíčky plněné sardelkou podáváme s vařeným novým bramborem a zeleninovými saláty jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!