Smažené skořicové ocásky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
70 g máslo
170 ml mléko
cukr moučka
mletá skořice
85 g hladká mouka
citronová kůra
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr promícháme s mletou skořicí

  2. Mléko, máslo, cukr a sůl vložíme do rendlíku a přivedeme k varu. Potom přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, které se nechytá stěn

  3. Těsto necháme zpola vychladnout a potom vmícháme citronovou kůru a zapracujeme jedno vejce po druhém. Těstem naplníme cukrářský sáček, kterým na rozpáleném oleji tvoříme proužky ocásky a smažíme zprudka dorůžova

  4. Usmažené skořicové ocásky obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme ještě teplé ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!