Smažené skořicové ocásky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 70 g máslo 170 ml mléko cukr moučka mletá skořice 85 g hladká mouka citronová kůra olej na smažení
Postup Smažené skořicové ocásky
Postup přípravy receptu
-
Moučkový cukr promícháme s mletou skořicí
Mléko, máslo, cukr a sůl vložíme do rendlíku a přivedeme k varu. Potom přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, které se nechytá stěn
Těsto necháme zpola vychladnout a potom vmícháme citronovou kůru a zapracujeme jedno vejce po druhém. Těstem naplníme cukrářský sáček, kterým na rozpáleném oleji tvoříme proužky ocásky a smažíme zprudka dorůžova
Usmažené skořicové ocásky obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme ještě teplé ke kávě nebo čaji.