Rybí puding recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
mouka
2 plátky veka
2 dl olivový olej
strouhaný sýr
1250 g mořských ryb
bílí pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si několik kusů různých ryb. Vykostíme je a nakrájíme na malé kousky. Jeden kilogram ryb osolíme a odložíme si je stranou. Zbývajících 250g rybího masa smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, strouhaným sýrem a moukou.

  2. Pudinkovou formu pak vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Potom do ní střídavě vkládáme ryby a směs. Směsí bychom měli začít a také skončit. Drží nám tvar pudinku. Formu pak uzavřeme a vaříme v horké páře asi hodinu.

  3. Hotový pudink vyklopíme a podáváme politý nějakou pikantní omáčkou, nebo jednoduše majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!