Zapečené rybí filety s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 hrst strouhanka
3 - 4 ks rajče
1 hrst bazalka
50 g hladká mouka
1 - 2 špetky muškátový oříšek
600 g mražené rybí filety (štika, treska)
250 ml mléko (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání přisypáváme mouku. Získáme tak světlou jíšku, do které přilijeme mléko či vývar a za občasného míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a ještě dvě minuty vaříme

  2. Pokrájíme rajčata na plátky, čerstvou bazalku posekáme najemno

  3. Do vymazané zapékací mísy střídavě klademe nerozmrazené, osolené, opepřené rybí filety, plátky rajčat, posypané lehce bazalkou a strouhankou. Každou vrstvu zakapeme bešamelem. Vršek můžeme zasypat strouhaným sýrem

  4. Mísu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Na závěr grilujeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!