Koláč se švestkami a drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 g máslo
3 lžíce máslo
80 ml mléko
švestky
220 g cukr krupice
70 g cukr moučka
1/2 balíčku vanilkový cukr
1/2 balíčku vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
100 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Švestky nebo jiné ovoce očistíme a zbavíme pecek. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Těsto zředíme postupným zašleháváním mléka. Poté vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu. Poklademe ho švestkami nebo jiným ovocem. Přísady na drobenku promneme prsty a nasypeme rovnoměrně na ovoce. Koláč se švestkami a drobenkou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova

  3. Upečený koláč se švestkami a drobenkou necháme trochu vychladnout, ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!