Zeleninová rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
petrželka
6 dl voda
20 g hladká mouka
muškátový květ
40 g kořenová zelenina
1 ks rybí hlava
100 g rybí vnitřnosti

Postup přípravy receptu

  1. Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme spolu s vnitřnostmi v osolené vodě

  2. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme rybím vývarem. Jíšku povaříme 10 minut, pak přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, usmaženou na zbývajícím tuku. Znovu povaříme 10 minut. Z uvařené hlavy obereme maso a spolu s vnitřnostmi prolisujeme do polévky

  3. Hotovou zeleninovou rybí polévku můžeme okořenit nasekanou petrželkou. Polévku můžeme připravit i z rybího filé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!