Rybí polévka s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cuketa
500 g filé z tresky
200 g tofu
2-3 lžíce sójová omáčka
2-3 lžíce rybí omáčka
1 l rybí vývar
4 lžíce ořechový olej
1 porce mražená směs bylinek
2 lžíce oizo

Postup přípravy receptu

  1. Tresku nakrájíme na větší kostky. Mladou cuketu očistíme, zbavíme semen podle potřeby. Nakrájíme ji na čtvrt kolečka. Česnek očistíme a nasekáme najemno.

  2. V pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cuketu s treskou a krátce je asi 2 minuty restujeme. Přidáme rybí omáčku, česnek a mražené bylinky. Základ polévky zalijeme vývarem a opět 2 - 3 minuty provaříme. Polévku ochutíme oizem a sójovou omáčkou. Pak vše zvolna vaříme 8 - 10 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky a v půlce vaření jej přidáme do polévky.

  4. Rybí polévku s tofu podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!