Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
1 ks citron
4 listy šalvěj
pepř
olivový olej
200 ml kuřecí vývar
2 lžíce sekané mandle
drcený černý pepř
1 plátek bílý toastový chléb
1 hrst hladkolistá petrželka
Postup Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Změklé máslo promícháme se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhneme prsty kůži na prsou kuřete a vetřeme pod ní většinu pepřem ochuceného másla a vložíme šalvějové listy. Citron dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vsuneme jej do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízneme ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem ochuceného másla potřeme zbytek kuřete na povrchu. Nakonec maso osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme asi 75 minut
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, drobně nasekanou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Vše přesuneme do mixéru, přidáme petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujeme a vrátíme do pánve. Podle chuti osolíme a prohřejeme
Kuře podáváme s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou
Zdroj: Interspar