Pečené kuře s rýží a zeleným chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 hrnky vývar
120 g máslo
1 ks kuře
1 hrnek rýže
2 ks šalotka
1 lžíce čerstvá petrželka
250 g zelený chřest
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Změklé máslo promícháme v misce s jemně nasekanou petrželkou. Takto připraveným máslem kuře ze všech stran potřeme, vložíme do pekáče a při 180 °C upečeme doměkka. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem

  2. Zelený chřest omyjeme, dřevnaté části odkrojíme a stonky nakrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou a na drobno nakrájenou šalotku (banánky) zesklovatíme na oleji, vmícháme rýži a chřest, vše zalijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme asi 15 minut doměkka. Dušenou rýži podle potřeby dochutíme solí

  3. Upečené kuře rozdělíme na porce, obložíme rýží s chřestem a přelijeme vypečenou šťávou z kuřete

  4. Pečené kuře na másle s chřestovou rýží podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!