Rybí krém ze sardinek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 250 g vývar 200 ml mléko 1 ks cibule 200 ml smetana 1 ks kopr 4 konzervy sardinky 50 g máslo na smažení 50 g hladká mouka na ozdobu pažitka podle chuti bobkový list nové koření mletý bílý pepř mořská sůl
Postup Rybí krém ze sardinek recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku si dáme olej, můžeme použít i ze sardinek. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrůlku, přidáme sardinky, orestujeme, zaprášíme hladkou moukou, přidáme koření podle chuti, zalijeme předem nachystaným vývarem a metličkou rozšleháme. Polévku necháme 5 minut povařit, přilijeme horké mléko a smetanu a ještě chvíli povaříme.
Čerstvý kopr omyjeme, nasekáme najemno a orestujeme v kastrůlku na másle.
Na kopr propasírujeme přes jemné sítko uvařenou polévku (sardinkový krém), přivedeme do varu a jen krátce povaříme.
Hotovou polévku podle chuti osolíme a přidáme bílý pepř. Podáváme s lehce osmaženou, na nudličky nakrájenou vekou a sypeme pažitkou.