Rybí krém ze sardinek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
250 g vývar
200 ml mléko
1 ks cibule
200 ml smetana
1 ks kopr
4 konzervy sardinky
50 g máslo na smažení
50 g hladká mouka
na ozdobu
pažitka
podle chuti
bobkový list
nové koření
mletý bílý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku si dáme olej, můžeme použít i ze sardinek. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrůlku, přidáme sardinky, orestujeme, zaprášíme hladkou moukou, přidáme koření podle chuti, zalijeme předem nachystaným vývarem a metličkou rozšleháme. Polévku necháme 5 minut povařit, přilijeme horké mléko a smetanu a ještě chvíli povaříme.

  2. Čerstvý kopr omyjeme, nasekáme najemno a orestujeme v kastrůlku na másle.

  3. Na kopr propasírujeme přes jemné sítko uvařenou polévku (sardinkový krém), přivedeme do varu a jen krátce povaříme.

  4. Hotovou polévku podle chuti osolíme a přidáme bílý pepř. Podáváme s lehce osmaženou, na nudličky nakrájenou vekou a sypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!