Holandské řízečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 ks vejce
vejce
strouhanka
mléko
vegeta
1 kg mleté maso
500 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nastrouháme, česnek oloupeme a utřeme

  2. Sýr a česnek dáme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, vegetu, sůl, pepř a vlijeme trochu mléka. Vše rozmícháme a podle potřeby vsypeme strouhanku a znovu důkladně rozmícháme. Z hmoty tvarujeme řízečky, které obalíme ve strouhance, vejci a znovu ve strouhance. Holandské řízečky smažíme v rozehřátém oleji

  3. Holandské řízečky podáváme s brambory a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!