Holandský plněný pstruh na pomeranči recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
máslo
2 ks žloutek
50 g cibule
1 ks pomeranč
olej na smažení
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks holandský mořský pstruh
1 ks hnědý žampion

Postup přípravy receptu

  1. Holandské pstruhy necháme rozmrazit, poté je očistíme, hlavy odřízneme a odstraníme páteř. Ryby důkladně omyjeme a osušíme. Velký pomeranč řádně omyjeme a polovinu nakrájíme na plátky. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu

  2. Připravíme si náplň. Oloupanou cibuli a nať hladkolisté petrželky nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme a menší hnědý žampion nakrájíme na drobné kousky. Na másle orestujeme cibulku, petrželku a utřený česnek. Pak přidáme houby, sůl a pepř a vše opečeme doměkka. Nakonec vmícháme žloutky a jakmile ztuhnou, vše odstavíme z tepla a necháme zcela vychladnout

  3. Pstruhy ze všech stran osolíme, opepříme naplníme houbovou směsí a zajistíme jehlami. Naplněné ryby opékáme na velké pánvi s olejem z obou stran asi 10 minut. Ke konci pečení přidáme k pstruhům plátky pomeranče i se šťávou a krátce povaříme. Poté ryby vyjmeme a výpek zjemníme máslem

  4. Holandské plněné pstruhy přendáme na nahřáté talíře, obložíme pomeranči a přelijeme šťávou

  5. Holandský plněný pstruh na pomeranči podáváme s vařenými brambory a jinak upravené brambory podle vlastní obliby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!