Holandský plněný pstruh na pomeranči recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl máslo 2 ks žloutek 50 g cibule 1 ks pomeranč olej na smažení 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 ks holandský mořský pstruh 1 ks hnědý žampion
Postup Holandský plněný pstruh na pomeranči
Postup přípravy receptu
-
Holandské pstruhy necháme rozmrazit, poté je očistíme, hlavy odřízneme a odstraníme páteř. Ryby důkladně omyjeme a osušíme. Velký pomeranč řádně omyjeme a polovinu nakrájíme na plátky. Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu
Připravíme si náplň. Oloupanou cibuli a nať hladkolisté petrželky nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme a menší hnědý žampion nakrájíme na drobné kousky. Na másle orestujeme cibulku, petrželku a utřený česnek. Pak přidáme houby, sůl a pepř a vše opečeme doměkka. Nakonec vmícháme žloutky a jakmile ztuhnou, vše odstavíme z tepla a necháme zcela vychladnout
Pstruhy ze všech stran osolíme, opepříme naplníme houbovou směsí a zajistíme jehlami. Naplněné ryby opékáme na velké pánvi s olejem z obou stran asi 10 minut. Ke konci pečení přidáme k pstruhům plátky pomeranče i se šťávou a krátce povaříme. Poté ryby vyjmeme a výpek zjemníme máslem
Holandské plněné pstruhy přendáme na nahřáté talíře, obložíme pomeranči a přelijeme šťávou
Holandský plněný pstruh na pomeranči podáváme s vařenými brambory a jinak upravené brambory podle vlastní obliby.