Rybí filety se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1/2 ks cibule
1 ks rajče
1 dl bílé víno
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 ks žlutá kapie
150 ml sladká smetana
400 g rybí filé
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, upravíme na porce, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet

  2. Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajče spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky

  3. Na oleji z obou stran opečeme porce rybích filetů. Potom je vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku vmícháme cibuli a česnek, orestujeme a přidáme mletou papriku, kterou necháme zpěnit. Potom za stálého míchání vložíme nakrájenou kapii a rajče. Jakmile zelenina pustí šťávu, vše podlijeme několika lžícemi vývaru a udusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme rybí filety a prohřejeme

  4. Rybí filety se smetanovou omáčkou a zeleninou podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!