Čokoládová roláda s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
šlehačka
2 lžičky prášek do pečiva
1,5 dl cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
2 plátky želatina
1 lžíce vanilkový cukr
1,5 dl hladká mouka
75 g hořká čokoláda
3 dl smetana ke šlehání
2 lžíce vroucí voda
300 g kompotované ovoce
hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Čokoládu nalámeme na menší kousky a rozehřejeme ve vodní lázni

  2. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Zamícháme vroucí vodu a přilijeme rozehřátou čokoládu. Do čokoládové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech a ve střední části trouby pečeme 12 minut

  3. Na pracovní plochu položíme arch pečícího papíru a posypeme jej trochou cukru. Vyklopíme upečené těsto a sloupneme papír, na kterém se peklo. Aby šel papír lépe dolů, potřeme jej seshora studenou vodou

  4. Připravíme si náplň. Plátky želatiny vložíme na 10 minut do studené vody. Kompotované ovoce (mandarinky, broskve, meruňky) necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku rozehřejeme. Smetanu ke šlehání promícháme s cukry a ušleháme, vmícháme želatinu

  5. Těsto nejprve potřeme ušlehanou želatinovou smetanou, naskládáme ovoce a opatrně vše srolujeme. Čokoládovou roládu s ovocem zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň hodinu tuhnout

  6. Čokoládovou roládu s ovocem poté nakrájíme na hrubší plátky a podáváme. Můžeme dozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou nebo kousky ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!