Čokoládová roláda s krémem z mascarpone recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce kakao 1 lžička prášek do pečiva 4 lžíce cukr moučka 250 g mascarpone 4 lžíce polohrubá mouka 250 g smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač do šlehačky máslo na vymazání
Postup Čokoládová roláda s krémem z mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Vejce důkladně vyšleháme s cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný (prsty) máslem
Korpus na roládu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme se ztužovačem. Stranou si lehce rozmícháme mascarpone s cukrem. Obojí lehce smícháme
Upečenou roládu ještě horkou srolujeme a hned rozrolujeme. Pak ji necháme vychladnout
Korpus namažeme marmeládou, můžeme pokapat rumem, kávou a nakonec namažeme krémem a zarolujeme. Čokoládovou roládu s krémem mascarpone dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.