Čokoládová roláda s krémem z mascarpone recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
4 lžíce cukr moučka
250 g mascarpone
4 lžíce polohrubá mouka
250 g smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač do šlehačky
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce důkladně vyšleháme s cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný (prsty) máslem

  2. Korpus na roládu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut

  3. Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme se ztužovačem. Stranou si lehce rozmícháme mascarpone s cukrem. Obojí lehce smícháme

  4. Upečenou roládu ještě horkou srolujeme a hned rozrolujeme. Pak ji necháme vychladnout

  5. Korpus namažeme marmeládou, můžeme pokapat rumem, kávou a nakonec namažeme krémem a zarolujeme. Čokoládovou roládu s krémem mascarpone dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!