Čokoládová pěna s malinovou omáčkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
2 ks vejce
2 ks vejce
50 g cukr krupice
50 g cukr krupice
želatina
želatina
200 g bílá čokoláda
citronová šťáva
100 ml smetana ke šlehání
100 ml smetana ke šlehání
kávový likér
čerstvé maliny
mražené maliny
200 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 - 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny

  2. Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme. Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme

  3. Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky. Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem

  4. Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit

  5. Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit. Rozvařenou omáčku přecedíme

  6. Na vychladlou čokoládovou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami

  7. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!