Rybí filé se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
10 plátků uzená slanina
4 porce rybí filé
podle potřeby
5 stroužků česnek
sůl
150 g eidam
marináda
citronová šťáva
na ozdobu
petrželová nať
podle chuti
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené filety pokapeme citronovou šťávou a dáme asi na hodinu do chladu. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Uzenou slaninu nakrájíme na plátky. Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

  2. Filety osušíme, potřeme z jedné strany rozetřeným česnekem se solí a z druhé strany mírně osolíme. Do pekáče poklademe na plátky nakrájenou uzenou slaninu, chvíli osmahneme, uložíme na ni porce filé stranou potřenou česnekem a pokapeme máslem.

  3. Rybí filé pečeme v troubě předehřáté asi na 180 °C. Pečeme přibližně 10 minut. potom kousky filet obrátíme česnekem nahoru a ještě chvíli pečeme, pak poprášíme mletou sladkou paprikou, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.

  4. Rybí filé se sýrem ozdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!