Svíčková od babičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
300 ml mléko
1 ks cibule
200 g celer
750 ml voda
100 g mrkev
100 g petržel
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce hladká mouka
1 ks smetana ke šlehání
500 g hovězí zadní
4 kuličky celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější

  2. Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochou nálevu a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání svíčkovou povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou

  3. Svíčkovou od babičky podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!