Svíčková omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 lžíce máslo
ocet
1 ks cibule
1 lístky bobkový list
1 lžíce hladká mouka
30 dkg kořenová zelenina
voda nebo vývar
4 kuličky celý černý pepř
2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Cibuli však nasekáme najemno

  2. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme nastrouhanou zeleninu a mírně osmažíme. Zasypeme moukou, lehce opražíme, přidáme koření. Základ svíčkové zalijeme vřelou vodou nebo vývarem z masa. Vše rozvaříme, až je zelenina měkká. Omáčku pak přecedíme, zeleninu přes síto prolisujeme do hrnce. Svíčkovou omáčku osolíme a dochutíme cukrem a octem

  3. Svíčkovou omáčku podáváme k libovolnému vařenému masu. Ja jsem použila králíka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!