Rybí filé se salátem a koprovou majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g rybí filé bez kosti
podle chuti
sůl
mletý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
příloha
3 lžičky hořčice
2 lžičky kopr
3 lžíce domácí majonéza
salát
1 špetka hořčice
2 lžíce ocet balsamico
4 lžíce olivový olej
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení
1 hlávka barevný salát

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé bez kostí nakrájíme na menší kousky asi 40 g. Rybí kousky opláchneme a dobře osušíme. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme troškou kopru.

  2. Rybí kousky obalíme klasicky v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Dobře přitlačíme, ať strouhanka dobře drží.

  3. Rybí filé osmažíme dozlatova z obou stran, jak jsme zvyklí. Hotové je odložíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  4. Balsamico smícháme s hořčicí, solí, pepřem a olejem. Tímto dresingem promícháme opraný salát. Majonézu promícháme s nasekaným koprem a hořčicí.

  5. Rybí filé upravíme na talíř s měsíčkem citronu, ochuceným salátem a koprovou majonézou. Rybí filé se salátem a koprovou majonézou podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!