Rybí filé se salátem a koprovou majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 g rybí filé bez kosti podle chuti sůl mletý pepř trojobal vejce strouhanka mouka příloha 3 lžičky hořčice 2 lžičky kopr 3 lžíce domácí majonéza salát 1 špetka hořčice 2 lžíce ocet balsamico 4 lžíce olivový olej na ozdobu citron podle potřeby olej na smažení 1 hlávka barevný salát
Postup Rybí filé se salátem a koprovou majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé bez kostí nakrájíme na menší kousky asi 40 g. Rybí kousky opláchneme a dobře osušíme. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme troškou kopru.
Rybí kousky obalíme klasicky v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Dobře přitlačíme, ať strouhanka dobře drží.
Rybí filé osmažíme dozlatova z obou stran, jak jsme zvyklí. Hotové je odložíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Balsamico smícháme s hořčicí, solí, pepřem a olejem. Tímto dresingem promícháme opraný salát. Majonézu promícháme s nasekaným koprem a hořčicí.
Rybí filé upravíme na talíř s měsíčkem citronu, ochuceným salátem a koprovou majonézou. Rybí filé se salátem a koprovou majonézou podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.