Krůtí špízy s olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička hořčice 1 lžička kečup zelené olivy mletý černý pepř 400 g krůtí prsa 150 g anglická slanina (plátky) 300 g krůtí játra
Postup Krůtí špízy s olivami
Postup přípravy receptu
-
Krůtí játra namočíme na několik hodin do mléka. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Promícháme se lžící oleje, kečupem a hořčicí. Maso necháme v chladu rozležet. Olivy necháme okapat
Játra vyjmeme z mléka, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky stejně velké jako prsa. Každý kousek jater obalíme v plátku slaniny a střídavě s masem a olivami napichujeme na jehly
Špízy zprudka ze všech stran opečeme na pánvi. Potom je přendáme do pekáčku, podlijeme výpekem a dopečeme v troubě při 200 °C přibližně 10 - 15 minut
Krůtí špízy s olivami podáváme s opečeným bramborem, pikantními dipy a zeleninovým salátem.