Krůtí špízy s olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička hořčice
1 lžička kečup
zelené olivy
mletý černý pepř
400 g krůtí prsa
150 g anglická slanina (plátky)
300 g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí játra namočíme na několik hodin do mléka. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Promícháme se lžící oleje, kečupem a hořčicí. Maso necháme v chladu rozležet. Olivy necháme okapat

  2. Játra vyjmeme z mléka, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky stejně velké jako prsa. Každý kousek jater obalíme v plátku slaniny a střídavě s masem a olivami napichujeme na jehly

  3. Špízy zprudka ze všech stran opečeme na pánvi. Potom je přendáme do pekáčku, podlijeme výpekem a dopečeme v troubě při 200 °C přibližně 10 - 15 minut

  4. Krůtí špízy s olivami podáváme s opečeným bramborem, pikantními dipy a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!