Krůtí špízy s kari omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
5 stroužků česnek
sůl
100 g lučina
2 dl olivový olej
500 g kuřecí prsa
100 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
3 lžíce sojová omáčka
1 lžička kari koření
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
3 lžíce tekuté polévkové koření
1 ks velká červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na hranoly. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na dílky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na širší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem

  2. Marinádu připravíme smícháním 2 dl olivového oleje se sójovou omáčkou, polévkovým tekutým kořením a utřeným česnekem. Část marinády oddělíme k potírání masa při grilování

  3. Kari omáčka: Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme kari kořením, bílým pepřem a solí

  4. Nakrájené krůtí maso vložíme do marinády a necháme odležet nejméně 12 hodin. Potom maso vyjmeme a osušíme a podle potřeby přisolíme. Marinádu již dále nepoužíváme

  5. Nyní na jehly střídavě napichujeme slaninu, papriku, maso, a cibuli. Krůtí špízy grilujeme za občasného potírání oddělenou marinádou dozlatova

  6. Krůtí špízy podáváme s chlebem nebo bílým pečivem, zeleninou a kari omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!