Krůtí špízy s uzeninou s celerem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl solamyl 1 svazek jarní cibule 100 g pikantní klobása 3 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 750 g krůtí prsa 2 lžíce červený chilli olej 100 ml jablečné Frisco
Postup Krůtí špízy s uzeninou s celerem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3 - 4 cm, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do krabice, promícháme s červeným chilli olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet
Očištěné řapíky celeru nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm a hlavičky jarních cibulek rozkrojíme na poloviny. Pikantní klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Odleželé masové kousky obalíme v solamylu a střídavě napichujeme na jehly s klobásou, celerem a cibulkou. Vždy začínáme a končíme kouskem masa
Pak krůtí špízy s klobásou a celerem zprudka opečeme na oleji (ze všech stran) a přendáme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka. Během pečení špízy přeléváme jablečným Friscem
Krůtí špízy s klobásou a celerem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo a zeleninový salát.