Krůtí špízy s uzeninou s celerem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
solamyl
1 svazek jarní cibule
100 g pikantní klobása
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
750 g krůtí prsa
2 lžíce červený chilli olej
100 ml jablečné Frisco

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3 - 4 cm, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do krabice, promícháme s červeným chilli olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet

  2. Očištěné řapíky celeru nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm a hlavičky jarních cibulek rozkrojíme na poloviny. Pikantní klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Odleželé masové kousky obalíme v solamylu a střídavě napichujeme na jehly s klobásou, celerem a cibulkou. Vždy začínáme a končíme kouskem masa

  3. Pak krůtí špízy s klobásou a celerem zprudka opečeme na oleji (ze všech stran) a přendáme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka. Během pečení špízy přeléváme jablečným Friscem

  4. Krůtí špízy s klobásou a celerem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!