Roláda z vepřového bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 200 g strouhanka 1 ks cibule 100 g polohrubá mouka 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 500 g vepřový bok podle chuti sůl petrželka muškátový květ
Postup Roláda z vepřového bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso i zeleninu očistíme. Vepřový bůček nakrájíme na menší kostičky. Papriky na větší kostičky. Cibuli nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Do mísy k masu a paprikám přidáme cibuli, žloutky, strouhanku, nasekanou kudrnku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs ochutíme solí, muškátovým květem a nakonec přidáme ušlehaný sníh z vaječných bílků. Vše zlehka promícháme. Směs stočíme do mikrotenové fólie a utvoříme jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do alobalu, aby držel tvar. Roládu z vepřového bůčku vaříme asi 30 až 40 minut.
Roládu z vepřového bůčku podáváme krájenou na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlík se zelím.