Roláda z vepřového bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 g strouhanka
1 ks cibule
100 g polohrubá mouka
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
500 g vepřový bok
podle chuti
sůl
petrželka
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Maso i zeleninu očistíme. Vepřový bůček nakrájíme na menší kostičky. Papriky na větší kostičky. Cibuli nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do mísy k masu a paprikám přidáme cibuli, žloutky, strouhanku, nasekanou kudrnku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs ochutíme solí, muškátovým květem a nakonec přidáme ušlehaný sníh z vaječných bílků. Vše zlehka promícháme. Směs stočíme do mikrotenové fólie a utvoříme jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do alobalu, aby držel tvar. Roládu z vepřového bůčku vaříme asi 30 až 40 minut.

  3. Roládu z vepřového bůčku podáváme krájenou na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlík se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!