Výborná banánová roláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 22 dkg máslo 1 lžíce rum 1 lžíce kakao 0,2 l mléko 2 - 3 ks banán 15 dkg cukr moučka 22 dkg cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 lžíce hladká mouka strouhaný kokos 15 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Výborná banánová roláda
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně přidáváme sníh. Plech vyložíme pečícim papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi tak 10 minut do zlato-žluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se těsto vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat)
Připravíme si náplň. V trošce mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec náplň ochutíme rumem
Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ni položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.