Výborná banánová roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
22 dkg máslo
1 lžíce rum
1 lžíce kakao
0,2 l mléko
2 - 3 ks banán
15 dkg cukr moučka
22 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 lžíce hladká mouka
strouhaný kokos
15 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně přidáváme sníh. Plech vyložíme pečícim papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi tak 10 minut do zlato-žluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se těsto vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat)

  2. Připravíme si náplň. V trošce mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec náplň ochutíme rumem

  3. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ni položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!