Výborná roláda z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 ml mléko 200 ml voda bazalka 5 ks ředkvička 4 plátky toastový chléb čerstvý mletý pepř 100 g moravské uzené 1000 g mleté maso (směs) 10 stroužků český česnek 1 sklenka houby ve sladkokyselém nálevu (recepty)
Postup Výborná roláda z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky i směs hub (bez koření) nakrájíme nadrobno a promícháme. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme se solí. Chleba namočíme do mléka
Do mletého masa vmícháme sůl, mletý pepř a bazalku. Chleba vymačkáme, rozdrobíme a vmícháme do masa. Směs naneseme na alobal lehce potřený olejem a prsty utvoříme obdélník asi 35 x 25 cm. Na maso rozetřeme česnek a necháme 5 minut "vsáknout" do masa
Plátky moravského uzeného rozprostřeme na maso a nožem rozetřeme směs hub a ředkviček. Pomocí alobalu roládu svineme a okraje dobře přimáčkneme. Roládu dobře v alobalu uzavřeme a vložíme do pekáčku jemně vymazaného olejem
Roládu z mletého masa podlijeme vodou a pečeme v alobalu 40 minut na 200 °C. Pak alobal na povrchu otevřeme a ještě 10 minut dopečeme
Jako přílohu doporučuji vařené brambory a čerstvou zeleninu.