Výborná roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml mléko
200 ml voda
bazalka
5 ks ředkvička
4 plátky toastový chléb
čerstvý mletý pepř
100 g moravské uzené
1000 g mleté maso (směs)
10 stroužků český česnek
1 sklenka houby ve sladkokyselém nálevu (recepty)

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky i směs hub (bez koření) nakrájíme nadrobno a promícháme. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme se solí. Chleba namočíme do mléka

  2. Do mletého masa vmícháme sůl, mletý pepř a bazalku. Chleba vymačkáme, rozdrobíme a vmícháme do masa. Směs naneseme na alobal lehce potřený olejem a prsty utvoříme obdélník asi 35 x 25 cm. Na maso rozetřeme česnek a necháme 5 minut "vsáknout" do masa

  3. Plátky moravského uzeného rozprostřeme na maso a nožem rozetřeme směs hub a ředkviček. Pomocí alobalu roládu svineme a okraje dobře přimáčkneme. Roládu dobře v alobalu uzavřeme a vložíme do pekáčku jemně vymazaného olejem

  4. Roládu z mletého masa podlijeme vodou a pečeme v alobalu 40 minut na 200 °C. Pak alobal na povrchu otevřeme a ještě 10 minut dopečeme

  5. Jako přílohu doporučuji vařené brambory a čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!