Dietní dýňová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
4 kuličky nové koření
1 lžíce olivový olej
2 lžičky čerstvý zázvor
100 g polohrubá mouka
1/2 lžičky mletý koriandr
200 g kořenová zelenina
1 ks kuřecí stehno
8 kuliček celý černý pepř
1 ks máslová dýně
drcený římský kmín
2 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Cibuli oloupeme a kořenovou zeleninu očistíme. V misce rozmícháme olej se solí, strouhaným zázvorem, koriandrem a kmínem. Kousky dýně promícháme s ochuceným olejem a celými neoloupanými stroužky česneku. Vše rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 35 - 40 minut doměkka

  2. Kuřecí stehno, cibuli a kořenovou zeleninu vložíme do vody, přidáme kořenící směs Horalka, celý pepř, nové koření a zvolna vše uvaříme doměkka. Pak vývar scedíme, stehno obereme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky

  3. Připravíme si moučné nočky. Vejce rozšleháme se 1/4 lžičkou soli a postupně vmícháme polohrubou mouku. Pak z těstíčka tvoříme malou lžičkou noky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 1 - 2 minuty. Pak je vyjmeme, pokapeme olejem a odložíme stranou

  4. Upečenou dýni a sloupnuté stroužky česneku rozmixujeme s kořenovou zeleninou dohladka. Zeleninový krém spojíme s vývarem, dietní dýňovou polévku krátce povaříme a podle potřeby dochutíme. Nakonec do polévky vložíme kousky libového masa, vařené moučné nočky a sekanou petrželovou nať

  5. Dietní dýňovou polévku s kuřecím masem můžeme podávat jako samostatný hlavní chod například k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!