Roláda z mletého masa s míchanými vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
100 ml mléko
1 ks cibule
2 lžičky vegeta
600 g mleté maso
podle potřeby
2 lžíce olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
5 ks vejce
130 g šunka
1 ks cibule
50 g sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Mleté maso dáme do misky, přilijeme mléko a smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme vegetu, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a důkladně hmotu spojíme.

  2. Připravíme si alobal, který potřeme olejem, navrstvíme mleté maso a uhladíme. Na maso naskládáme šunku a připravíme si míchaná vejce, která navrstvíme na šunku, posypeme hráškem a srolujeme. Alobal uzavřeme a uložíme na plech.

  3. Míchaná vejce si připravíme tak, že rozehřejeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, můžeme mírně osolit a necháme zesklovatět. Poté přidáme vejce, ztlumíme oheň, přidáme sůl a pepř a mícháme, dokud se vejce nesrazí.

  4. Připravenou roládu pečeme asi 50 minut v troubě předem vyhřáté na 200 °C. Poté odstraníme alobal, potřeme olejem a dopečeme ještě 10 minut.

  5. Roládu z mletého masa s míchanými vejci podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!