Z jádra dobrý trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
120 g máslo
2 ks cibule
30 ml smetana
2 lžíce bylinky
50 ml červené víno
600 g kachní játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou nakrájenou na kostičky dvě minuty

  2. Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří

  3. Do takto připravené směsi přilijeme smetanu, přidáme směs bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka), osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty. Uvařenou játrovou směs rozmixujeme dohladka a necháme chladit

  4. Domácí bylinkovou paštiku podáváme s trojským chlebem

  5. Zdroj: Penam.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!