Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
80 g marmeláda
0,15 l smetana
120 g jablko
10 g želatina
200 g vepřová játra
200 g vepřový bok
80 g strouhaný křen
kořenící směs na domácí paštiky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (ty které nejsou označené jako ingredience na přílohu) na paštiku cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme

  2. Příprava jablečno-křenového chutney: Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a poté smícháme s nastrouhaným křenem

  3. Zabíjačkovou játrovou paštiku podáváme jako předkrm s přílohou v podobě jablečno-křenového chutney.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!