Žabí očka recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
-
3 ks vejce
60 g máslo
3 lžíce rum
kokos
150 g cukr moučka
kandované ovoce
10 - 12 lžic kokosová moučka
potravinářské barvivo
Postup Žabí očka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, které pod proudem vody zchladíme a oloupeme. Žloutky vyloupneme a nastrouháme na jemném struhadle
Hmotu ze žloutků položíme na vál, přidáme cukr, plátky změklého másla, rum a kokos. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme kokos a cukr, aby se nám těsto příliš nelepilo a nebylo příliš řídké. Nakonec přimícháme potravinářské barvivo. Hmotu si rozdělíme na tolik dílů, kolem budeme chtít barev. Dáme ztuhnout do lednice
Z těsta tvoříme menší kuličky, které uprostřed zmáčkneme a posypeme kokosem. Do důlku vtlačíme kousek kandovaného ovoce. Žabí očka umístíme do chladu a máme hotovo.