Žabí očka recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 3 ks vejce 60 g máslo 3 lžíce rum kokos 150 g cukr moučka kandované ovoce 10 - 12 lžic kokosová moučka potravinářské barvivo
Postup Žabí očka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, které pod proudem vody zchladíme a oloupeme. Žloutky vyloupneme a nastrouháme na jemném struhadle
Hmotu ze žloutků položíme na vál, přidáme cukr, plátky změklého másla, rum a kokos. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme kokos a cukr, aby se nám těsto příliš nelepilo a nebylo příliš řídké. Nakonec přimícháme potravinářské barvivo. Hmotu si rozdělíme na tolik dílů, kolem budeme chtít barev. Dáme ztuhnout do lednice
Z těsta tvoříme menší kuličky, které uprostřed zmáčkneme a posypeme kokosem. Do důlku vtlačíme kousek kandovaného ovoce. Žabí očka umístíme do chladu a máme hotovo.