Žabí očka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

3 ks vejce
60 g máslo
3 lžíce rum
kokos
150 g cukr moučka
kandované ovoce
10 - 12 lžic kokosová moučka
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, které pod proudem vody zchladíme a oloupeme. Žloutky vyloupneme a nastrouháme na jemném struhadle

  2. Hmotu ze žloutků položíme na vál, přidáme cukr, plátky změklého másla, rum a kokos. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme kokos a cukr, aby se nám těsto příliš nelepilo a nebylo příliš řídké. Nakonec přimícháme potravinářské barvivo. Hmotu si rozdělíme na tolik dílů, kolem budeme chtít barev. Dáme ztuhnout do lednice

  3. Z těsta tvoříme menší kuličky, které uprostřed zmáčkneme a posypeme kokosem. Do důlku vtlačíme kousek kandovaného ovoce. Žabí očka umístíme do chladu a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!