Roláda z mletého masa plněná nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
80 g strouhanka
1 dl mléko
100 g cibule
120 g rajčatový protlak
100 g niva
50 g polohrubá mouka
500 g mleté maso
2 ks vejce (L)
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme mleté maso buď půl na půl a nebo já používám krůtí nebo drůbeží. Maso promícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejci, rajčatovým protlakem

  2. nebo kečupem, solí, pepřem, strouhankou a moukou. Vše důkladně promícháme - nejlépe rukou. Hmota by měla být hustší.

  3. Připravíme si náplň. Strouhanku navlhčíme mlékem, promícháme s nastrouhanou nebo nadrobenou nivou, vejcem a změklým máslem. Trošku našleháme.

  4. Masovou hmotu rozválíme na pomoučněném vále nebo silikonové podložce na silnější plát. Ten pomažeme sýrovou náplní a posypeme jemně pokrájenou petrželkou. Ta nemusí být. Plát mletého masa srolujeme a snažíme se dobře přitlačit. Roládu z mletého masa plněnou nivou dáme do pekáče, pomažeme bílkem a podlijeme trochu vodou. Pečeme ji asi 20 minut při 200 °C. Potom podlijeme a přelijeme i roládu a pečeme dalších 25 minut na 180 °C.

  5. Upečenou roládu z mletého masa plněnou nivou podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jen tak zastudena s chlebem. Roláda je výborná i samostatně se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!