Zadělávané brambory se zelenými fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 4 ks brambory 1 l mléko 1 ks cibule voda 1 list bobkový list hladká mouka 1 kulička celý černý pepř 1 kulička celé nové koření 1 sklenice sterilované zelené fazolové lusky
Postup Zadělávané brambory se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou jen tak, aby je voda zakryla. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme skoro doměkka
Sterilované zelené fazolové lusky v mírně slaném nálevu (3 dl sklenici) scedíme a necháme okapat. Používám doma sterilované fazolky od mé maminky
Když jsou brambory skoro měkké, přidáme k nim okapané fazolky. Celé to zalijeme takovým množstvím mléka, jak hustý pokrm chceme mít. Přivedeme k varu. Poté vyndáme bobkový list, nové koření a celý pepř
Z trošky mléka a hladké mouky si uděláme hustější jíšku, kterou pak zahustíme celý pokrm. Větší cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větším množství rozpáleného oleje cibuli opražíme dohněda. Takto opraženou cibuli i s olejem vlijeme do pokrmu a dobře promícháme
Zadělávané brambory se zelenými fazolkami podáváme teplé.