Zadělávané brambory se zelenými fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks brambory
1 l mléko
1 ks cibule
voda
1 list bobkový list
hladká mouka
1 kulička celý černý pepř
1 kulička celé nové koření
1 sklenice sterilované zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou jen tak, aby je voda zakryla. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme skoro doměkka

  2. Sterilované zelené fazolové lusky v mírně slaném nálevu (3 dl sklenici) scedíme a necháme okapat. Používám doma sterilované fazolky od mé maminky

  3. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme k nim okapané fazolky. Celé to zalijeme takovým množstvím mléka, jak hustý pokrm chceme mít. Přivedeme k varu. Poté vyndáme bobkový list, nové koření a celý pepř

  4. Z trošky mléka a hladké mouky si uděláme hustější jíšku, kterou pak zahustíme celý pokrm. Větší cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větším množství rozpáleného oleje cibuli opražíme dohněda. Takto opraženou cibuli i s olejem vlijeme do pokrmu a dobře promícháme

  5. Zadělávané brambory se zelenými fazolkami podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!