Zabíjačkové maso recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
2000 g brambory
1 ks cibule
voda
nakládané okurky
600 g vepřové plecko
celý kmín
600 g vepřová krkovička
1500 g vepřové kosti
beraní rohy
1000 g odkrojky z tučnějšího masa

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme vepřové kosti s větším obsahem masa, větší kusy vepřové krkovičky a vepřového plecka, přidáme i odkrojky z tučnějšího masa. Prosolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a podlijeme trochou studené vody. Maso v pekáči překryjeme alobalem

  2. Zabíjačkové maso pečeme v troubě na 160 - 170 °C, dokud maso nezměkne. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Asi 20 minut před dokončením odstraníme alobal, teplotu v troubě zvýšíme na 190 - 200 °C a dopečeme dozlatova

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme kmín, na vypečeném sádle osmaženou cibuli a rozšťoucháme

  4. Zabíjačkové maso podáváme s horkými bramborami, kyselými okurkami a beraními rohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!