Plněná vepřová kýta v hráškové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
rozmarýn
jíška
1 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
2 lžičky tatarská omáčka
5 lžic sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
voda nebo vývar
1/2 kelímku smetana na vaření
2 lžičky strouhaný eidam
10 plátků poličan
1/2 lžičky česneková sůl
4 plátky vepřová kýta nebo kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky pořádně rozklepeme. Použijeme menší řízky, protože na porci použijeme 2 plátky. Maso naložíme do marinády z česnekové soli, sójové omáčky a oleje. Necháme hodinu odležet

  2. Potom si vytvoříme kapsy. Na 2 plátky vepřového položíme poličan nebo jiný salám podobného typu, ty potřeme tatarskou omáčkou a do středu dáme opatrně lžíci sýra. Položíme druhý plátek masa a zajistíme po stranách párátky

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a naplněné maso zprudka osmahneme. Stačí 3 - 4 minuty. Pak podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme, občas maso otočíme. Maso vyjmeme. Výpek zředíme podle potřeby trochou vývaru, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Nakonec vmícháme scezený hrášek a necháme projít varem za stálého míchání. Vrátíme zpět maso a prohřejeme

  4. Plněnou vepřovou kýtu dáme na talíře, doplníme hráškovou omáčkou a podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!