Zapečená plněná rajčata s mozzarellou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 balíčky mozzarella
1 list bobkový list
4 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
bazalkové pesto
2 - 3 plátky kváskový chleba
4 ks soudková rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba nakrájíme na čtverce o velikosti zapékací misky a kůrky odřízneme. Prolisovaný česnek promícháme s olejem. Okapané koule mozzarelly nakrájíme na tenké plátky a potřeme z obou stran pestem. Do rajčat ostrým nožem uděláme asi po 1 cm hlubší zářezy, které naplníme ochucenou mozzarellou a do středního zářezu vložíme kousek bobkového listu

  2. Zapékací misku vyložíme chlebem, který potřeme česnekovým olejem a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut rozpéci. Pak do misky na chleba vložíme naplněná rajčata, osolíme, opeříme, zakapeme olejem a pečeme ještě asi 15 - 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená

  3. Zapečená rajčata s chlebem, mozzarellou a pestem podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou vegetariánskou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!