Maminčino kedlubnové zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
1 - 2 lžičky olej
sůl
1 - 2 lžičky ocet
2 ks brambory
1 ks cibule
5 ks kedlubna
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky

  2. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne

  3. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit

  4. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!