Zapečená plněná cuketa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 lžíce kečup
chilli
pepř
olivový olej
nasekaná petrželka
provensálské koření
25 dkg mleté maso
mletá sladká paprika
1 ks středně velká cuketa
10 dkg eidam (30%)

Postup přípravy receptu

  1. Vydlabeme měkký vnitřek čerstvé cukety. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme

  2. Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme provensálským kořením, solí, pepřem, chilli a trochou červené papriky. Přidáme lžíci kečupu a nasekanou petrželku. Směs odstavíme

  3. Vnitřek cukety potřeme utřeným česnekem a zakápneme troškou olivového oleje. Nyní cuketu naplníme směsí z pánve

  4. Pekáček přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180 °C do trouby

  5. Po 1/2 hodině alobal odklopíme, vrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme dozlatova zapéct

  6. Zapečenou plněnou cuketu podáváme samotnou, ale můžeme i pro větší zasycení přikusovat pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!