Okurky plněné krevetkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks okurka hadovka salát sůl 0.5 ks pórek 1 lžíce kečup 100 g krevety mletý bílý pepř 80 g bílý jogurt na ozdobu 10 snítek kopr 10 ks kreveta 1 ks citron (lemonka) 20 listů salát lollo bianco
Postup Okurky plněné krevetkami recept
Postup přípravy receptu
-
Krevety umeleme, přídáme nakrobno nakrájený pórek a vmícháme kečup a jogurt. Podle chuti osolíme, opepříme a uložíme do chladu naležet.
Okurky opláchneme a nakrájíme na 4 - 5 cm dlouhé kousky. Okraje ořízneme vroubkovým nožem a lžičkou vydlábneme část dužiny.
Každý kousek okurky naplníme krevetovým salátem, ozdobíme krevetkou, snítkou kopru a plátkem citronu (lemonky).
Okurky plněné krevetkami podáváme na listu salátu. Jako přílohu zvozíme pečivo (bílé nebo i celozrnné).