Okurky plněné krevetkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks okurka hadovka
salát
sůl
0.5 ks pórek
1 lžíce kečup
100 g krevety
mletý bílý pepř
80 g bílý jogurt
na ozdobu
10 snítek kopr
10 ks kreveta
1 ks citron (lemonka)
20 listů salát lollo bianco

Postup přípravy receptu

  1. Krevety umeleme, přídáme nakrobno nakrájený pórek a vmícháme kečup a jogurt. Podle chuti osolíme, opepříme a uložíme do chladu naležet.

  2. Okurky opláchneme a nakrájíme na 4 - 5 cm dlouhé kousky. Okraje ořízneme vroubkovým nožem a lžičkou vydlábneme část dužiny.

  3. Každý kousek okurky naplníme krevetovým salátem, ozdobíme krevetkou, snítkou kopru a plátkem citronu (lemonky).

  4. Okurky plněné krevetkami podáváme na listu salátu. Jako přílohu zvozíme pečivo (bílé nebo i celozrnné).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!