Pražma na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
500 g brambory
2 ks citron
6 lžic olivový olej
4 větvičky čerstvý tymián
2 větvičky čerstvý rozmarýn
2 ks pražma královská
4 stroužky česnek naložený v chilli oleji

Postup přípravy receptu

  1. Pražmu omyjeme, osušíme a vložíme do jenské mísy. Zvenku i zevnitř pražmu osolíme. Citron omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky

  2. Velký plát dvou vrstev alobalu potřeme olejem a na alobal uložíme pokrájené brambory. Brambory osolíme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Na brambory položíme plátky citronu a na citron položíme pražmu

  3. Do pražmy vložíme dva stroužky očištěného česneku marinovaného v chilli oleji. Mám vlastní naložený česnek, kdo ho nemá, použije jen obyčejný česnek. Na pražmu položíme kolečka citronu a větvičku rozmarýnu. Pražmu polijeme olivovým olejem a dobře zabalíme do alobalu

  4. Zabalenou pražmu na bylinkách pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C

  5. Upečenou kůži odstraníme a přímo v alobale na jenské míse upečenou pražmu podáváme. Pražma je velmi chutná mořská ryba s jemným bílým a mírně tučným masem a jen s malým množstvím kostí. Výhodou této přípravy je jednoduchost, všechno se upeče spolu a maso má příjemnou chuť citronu, bylinek a česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!