Sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 235 g cukr česnek 80 g sůl 0,6 l ocet 2 ks cibule 2 l voda 2 ks mrkev feferonka 1 ks křen 20 kuliček nové koření 10 lžiček hořčičné semínko 30 kuliček celý černý pepř 10 lahví okurky nakládačky 10 snítek čerstvý kopr
Postup Sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu
Postup přípravy receptu
-
Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru
Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku. Můžeme přidat i 1 až 2 stroužky česneku. Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme nálevem z vody smíchané s cukrem, solí a octem, uzavřeme víčkem a sterilujeme
Sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu podáváme k různým pokrmům a příležitostem podle chuti.