Sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

235 g cukr
česnek
80 g sůl
0,6 l ocet
2 ks cibule
2 l voda
2 ks mrkev
feferonka
1 ks křen
20 kuliček nové koření
10 lžiček hořčičné semínko
30 kuliček celý černý pepř
10 lahví okurky nakládačky
10 snítek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru

  2. Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku. Můžeme přidat i 1 až 2 stroužky česneku. Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme nálevem z vody smíchané s cukrem, solí a octem, uzavřeme víčkem a sterilujeme

  3. Sterilované okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu podáváme k různým pokrmům a příležitostem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!